+ Bestil katalog

Modulkoncept

Modulkonceptet er grundlæggende bygget op omkring fire moduler: Soverum, mellemgang, køkken-bad-hems og ophold. Tænk disse moduler som legoklodser, der giver en fast ramme, og gør det nemmere at udforme huset præcis til jeres behov – uden at gå på kompromis med arkitektur og funktionalitet.

  • Opholdsrum
  • Køkken/bad
  • Soverum
  • Mellemgang
Opholdsrum

Opholdsrummet er i åben forbindelse med køkkenet. Det store diagonale vindue i rummets hjørne giver en fantastisk udsigt. Herfra er der udgang til det fri.

Køkken + Bad + Hems

Køkkenet er placeret centralt i huset, det giver ligeværdighed i forhold til inde / ude ophold. Fra mellemgangen er der adgang til baderummet.

Soverum
Soverummene ligger adskilt fra opholdsdelen, således at man har mulighed for at trække sig tilbage uden at blive forstyrret.
Mellemgang
Adskillelsen mellem sove og ophold er et inde- / uderum, som giver tæt forbindelse til terrasser og have. Oplevelsen styrker at være i tæt samspil med naturen.

Inspiration

Inspirationen til Mønhuset kommer fra simple og funktionelle huse, hvor alle kvadratmeter er udnyttet til fulde. Husenes arkitektur er bygget ud fra tanken om det gode håndværk. I Mønhuset undgår vi komplicerede bygningsprincipper som kan have tvivlsom holdbarhed på langt sigt. Et godt eksempel er arketypen på det smalle og langstrakte bondehus – husmandsstedet. Husmandsstedet skulle rumme alle funktioner for at kunne bo på landet og forsørge sig selv. En anden inspirationskilde er det klassiske sommerhus. Et fritidshus, der kun rummede de nødvendige faciliteter og fungerede med et tæt sammenspil mellem ude – og indeliv. Af enkle materialer – ofte træ, med sorttjærede facader og saddeltag med pap. Mønhuset er – i en tid, hvor mange fritidshuse vil ligne parcelhuse – et forsøg på at finde tilbage til sommerhusets sjæl.

Arkitektur

Da Mønhuset er udviklet af en arkitektvirksomhed har arkitekturen, formsproget og funktionaliteten dybe rødder i vores kerneværdier. Vi tænker ikke blot på, at mennesket skal bruge huset her og nu, men at huset måske skal stå de næste 50-100 år. Derfor skal det være tidløst i sit udseende og have en stor funktionalitet. For at kunne værne om disse vigtige værdier, er det hos Mønhuset altid en akademisk uddannet arkitekt, som bistår med vejledning omkring udformning og placering af huset på grunden.

Planløsning

Princippet for sommerhusets planløsning er et aktivt og passivt område, som sammenbindes af en mellemgang, som kan åbnes op til begge sider efter behov. Køkkenet er placeret så det er velbeliggende til både indendørs og udendørs spisning.

Hustyper

Ud fra modulkonceptet kan der sammensættes et hav af forskellige kombinationer. Vi har navngivet tre typiske modeller. Længehus Vinkelhus Gårdhus

Se mere »

Forløb

1. Tilbud
Inden tilbudet udarbejdes inviteres der til fremvisning af et Mønhus . I tilbuddet får kunden et komplet økonomisk overblik over projektets omfang med tilvalg, byggemodning, m.v.
2. Kontrakt
Når kunden og Mønhuset er enige om indholdet i kontrakten udarbejdes og underskrives de endelige kontraktpapirer, og projektafklaring kan begynde.
3. Projektafklaring
Placering på grund gøres endeligt. Tilpasning af rum, og materialer gennemgås sammen med kunden og eventuelle tilretninger vil foretages i denne fase.
4. Myndighedsansøgning
Mønhuset indsender tegninger og papirer baseret på projektafklaringen til kommunen. Behandlingstiden varierer fra kommune til kommune.
5. Klargøring til byggeri
Projektet bliver klargjort til byggeri med tegninger, beskrivelser, lister m.m. som håndværkerne har brug for. Tilretninger fra kommunen tilrettes i denne fase.
6. Byggeperiode
Huset opføres med løbende tilsyn og kvalitetskontrol af byggeriet. Her kan der evt. holdes et informerende og opklarende møde med kunden.
7. Aflevering
Afleveringsforretning med kunde og Mønhuset afholdes. Ved eventuelle fejl og mangler udbedres disse efterfølgende hurtigst muligt.
8. 1-års gennemgang
1 år efter afleveringen gennemgåes huset for fejl og mangler af kunden og Mønhuset. Ved eventuelle fejl og mangler udbedres disse efterfølgende hurtigst muligt.

Kontakt

Vil du vide mere om Mønhuset er du mere end velkommen til at ringe eller skrive til os
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

#mønhuset

En stor beslutning kræver en stor skærm. For bedste brugeroplevelse besøg hjemmesiden på desktop.

Fortsæt »